Miten kelmujen ”freesaus” eli virkistäminen onnistuu?
♥ Lämmitä uuni 70°C asteeseen
♥ Levitä leivinpaperi uuninpellille
♥ Aseta käsiteltävä kelmu leivinpaperille ja laita sen päälle yksi vaha-mehiläinen
♥ Seuraa vaha-mehiläisen sulamista n. 1-2 min (ja hymyile!)
♥ Voit halutessasi avata uunin, kun vaha-mehiläinen on sulanut ja levittää sulaneen vahan tasaisesti kelmun pinnalle. Siveltimeksi käy hyvin vaikkapa vanha pensseli tai silikoninen pullasuti!
♥ Kun vaha on sulanut, nosta kelmu reunoista ja heiluttele sitä ilmassa varovasti niin kauan, että vaha on kovettunut (tämä tapahtuu nopeasti!)
♥ ReLove your wraps – Kelmusi ovat taas valmiit käytettäviksi!
→ Voit tarvittaessa lisätä toisen Vaha-Maijan kelmun päälle, jos ensimmäinen ei takaa haluamaasi lopputulosta!
Pro-vinkki: Aloita kelmujen virkistäminen isoimmasta kelmusta pienimpään. Voi olla, että saat freesattua pienimmän kelmun isompien kelmujen leivinpaperiin jättämillä vahajäämillä!
Muistathan, että paras tapa huoltaa kelmujasi on pestä ne vain kylmällä vedellä ja säilyttää ne kaukana lämmöstä! Näin varmistat, ettei kääreiden vahapinta pääse rapistumaan ennenaikaisesti.
Google-hakusanalla ”Refresh your beeswaxwraps” löytyy fantastisia ohjevideoita kelmujen uudelleenvahaamiseen ♥