Mikä on ekokelmu?

Mikä on ekokelmu?

Ekokelmu on keittiön uusi Must Have -tuote!

Olet ehkä kuullut puhuttavan siitä myös muilla nimillä, kuten ekokääre, kestokelmu, mehiläisvahakääre tai beeswaxwrap?

Uudelleenkäytettävä ekokelmu korvaa arkesi askareissa niin muovikelmun, pakastepussit kuin myös folion. Ekokääre muovautuu käsiesi lämmöstä erilaisten astioiden ja ruoantähteiden ympärille säilyttäen ne tuoreina. Kelmu huuhdellaan käytön jälkeen haalealla vedellä ja asetetaan astiakaappiin kuivumaan. Voit halutessasi käyttää myös mietoa astianpesuainetta.

Kääreiden käyttöikä riippuu pitkälti siitä, miten niitä pidetään hyvänä. Seuraavat ohjeet auttavat Sinua pidentämään kääreidesi käyttöikää:

♥ Huuhtele kääreet ainoastaan haalealla vedellä (<60C)

♥ Kätesi on paras ”tiskiharja”, voit tarvittaessa lisätä hieman mietoa astianpesuainetta hyppysiisi ja hieraista kääreen puhtaaksi – yleensä pelkkä vesihuuhtelu kuitenkin riittää

♥ Anna ruoka-annoksen jäähtyä ennen kuin peität sen kääreellä

♥ Säilytä kääre mahdollisimman löyhästi esim. taittamalla se kahtia tai kierittämällä sen kevyesti rullalle

♥ Säilytä kääre kuivassa ja mahdollisuuksien mukana kaukana hellasta, sillä lämpö kuluttaa kankaan vahapintaa

Käytämme ekokelmujen valmistuksessa vain ja ainoastaan kierrätettyjä 100% puuvillakankaita, jotka käsitellään useiden pesukertojen jälkeen mehiläisvahasta ja kookosöljystä valmistetulla seoksella. Mehiläisvaha on luonnostaan antibakteerista ja ehkä juuri tästä syystä vaikuttaa siltä, että ekokelmussa säilytetty ruoka pysyy tuoreena jopa piedempään kuin muovikelmuun kääritty ruoka. Jos et meinaa uskoa, niin haastamme sinut säilömään esimerkiksi puolikasta avokadoa muovikelmussa ja toista puolikasta ekokelmussa muutaman päivän ajan. Saatat yllättyä!

Ekokääre on mitä mainioin Zero Waste -lahja! Ilahduta ystävää, perheenjäsentä tai kumppania näillä käytännöllisillä ja ympäristöystävällisillä hyvän mielen kääreillä.

Ostamalla tuotteitamme tuet kahta suomalaista pienyritystä, sillä ekokelmumme on valmistettu yhteistyössä Suomen ensimmäisen valtuutetun mehiläisvahakääreiden valmistajan, Mesila Isä & Poika Ay:n, kanssa. Tuote täyttää elintarvikekontaktimateriaaleille säädetyt tiukat vaatimukset!

Huomioithan, että voit lähettää meille kuvan vanhoista kuviollisista 100% puuvillasta valmistetuista lakanoistasi ja mikäli ne sopivat valikoimiimme, valmistamme Sinulle kiitokseksi setin ekokääreitä.